Arnhem is volop in beweging met grote stappen op het gebied van stadsontwikkeling en wonen. Van de uitbreiding van het iconische Stadstheater tot een ambitieuze nieuwe woonvisie: de stad werkt aan een toekomstbestendige omgeving. Ook de horeca blijft bruisen met nieuwe initiatieven die Arnhem als levendige stad op de kaart zetten.

Uitbreiding Stadstheater

In september 2024 zijn de werkzaamheden aan het Stadstheater gestart. De parkeerplaats bij het Koningsplein is opgeheven om ruimte te maken voor de uitbreiding van het theater. Deze renovatie moet het theater een modernere uitstraling geven en de culturele voorzieningen in Arnhem versterken​.

Nieuwe Woonvisie 2024-2029/2034

De gemeente Arnhem presenteerde recent een ambitieuze Woonvisie voor de periode 2024-2029/2034. Dit plan omvat de bouw van 14.000 nieuwe woningen, met extra focus op betaalbare huur- en koopwoningen. Een belangrijk doel is om de tweedeling in de stad tegen te gaan door een groot percentage sociale huurwoningen te realiseren in nieuwe projecten. De stad wil daarnaast huisjesmelkers aanpakken en dakloosheid verminderen via het “Housing-First”-initiatief​.

Nieuwe horeca in Arnhem

Hoewel specifieke nieuwe horecagelegenheden nog niet breed uitgelicht zijn, blijft Arnhem groeien als aantrekkelijke bestemming voor foodies. Regelmatig openen nieuwe eet- en drinkgelegenheden hun deuren, wat bijdraagt aan de levendigheid van de stad.

Arnhem zet met deze ontwikkelingen stevig in op een betere leefomgeving voor haar inwoners en bezoekers en laat zien klaar te zijn voor de toekomst.

Beschikbare woningen

Enthousiast, maar nog niet woonachtig in House of Arnhem? We nodigen je graag uit om onze website te bezoeken voor meer informatie over de verschillende woningtypes. Ben je geïnteresseerd en benieuwd welke woningen er momenteel beschikbaar zijn in House of Arnhem? Bekijk dan snel het actuele aanbod en vind misschien wel jouw toekomstige woning.