Everyday Is A Fashion Show and the World Is Your Runway.” Deze beroemde quote past perfect bij het iconische Modekwartier in de wijk Klarendal. Hier wordt mode gemaakt, geleefd én gerespecteerd op hoog niveau. Kunstenaars, modeontwerpers en creatieve ondernemers komen hier samen om een bijzonder mode ontwerp te realiseren die helemaal past bij jouw persoonlijkheid. Wil je dus een nieuwe stijl die volledig bij jou past? Plan een bezoekje aan deze bijzondere wijk.

De geschiedenis
Voordat we headfirst erin duiken willen we natuurlijk wel weten hoe het Modekwartier begonnen is. Het Modekwartier werd opgericht in 2005 door Piet Paris en Fransien Bal, twee creatievelingen uit de mode-industrie. Ze wilden een ruimte creëren waar modeontwerpers, kunstenaars en andere creatievelingen konden samenkomen en samenwerken. Dit gebied was oorspronkelijk een buurt met sociale woningbouw, die door de jaren heen verpauperde. Het initiatief van Piet Paris en Fransien Bal veranderde echter alles! Het Modekwartier groeide uit tot een broedplaats voor mode- en designstudio’s, ateliers, galeries en boetieks. Het gebied is vooral bekend om zijn grote aantal zelfstandige modeontwerpers en creatieve ondernemers die allemaal hun eigen stempel op de mode-industrie drukken. 

Waarom je er heen MOET gaan
Als je een doorgewinterde modefanaat bent, mag je deze wijk niet overslaan. Je kan er de meest bijzondere, unieke en originele mode-items shoppen. Deze situatie zorgt ook meteen voor een win-win, je houdt met je bijdrage het creatieve gebied in stand én je bezit een item dat niemand anders heeft. Bye bye copycats. Daarbij is er veel aandacht voor duurzaamheid. Veel modeontwerpers in het gebied werken met duurzame materialen en hebben een focus op het verminderen van afval en het creëren van tijdloze stukken. Het Modekwartier heeft ook een zeer gezellige sfeer. Alle ondernemers werken onderling samen om het gebied te promoten. Daardoor voel je de gemeenschap. 

Het modekwartier is een van de redenen waarom je in de culturele stad van Arnhem wilt wonen. Geïnteresseerd geraakt en wil je wonen in House of Arnhem? Bekijk hier het beschikbare aanbod.