Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie NLdoet! Deze actie zet vrijwilligers in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en de ervaringen van vrijwilligers te delen. Dit jaar vindt NLdoet plaats op 15 en 16 maart.

NLdoet kan het begin zijn van veel mooie initiatieven. Organisaties maken kennis met nieuwe vrijwilligers, kunnen rekenen op meer lokale belangstelling en vergroten hun impact. Als vrijwilliger kan je op verschillende manieren een verschil maken in jouw regio. Op de website van NLdoet kan je via de knop “activiteit zoeken” initiatieven zoeken in jouw regio. Je kunt zoeken op stad en/of postcode, waardoor er voor iedereen wel iets is. Jong & oud, bedrijven, organisaties of particulieren. Als je je hebt aangemeld loopt het contact via de vrijwilligers en organisaties en niet meer via het Oranje Fonds. Daarnaast staan er verschillende tips als je mee wilt doen als vrijwilliger op de site van het Oranje Fonds, zoals:

Meedoen in Arnhem


Wil jij op 15 en/of 16 maart een verschil maken in Arnhem? We hebben speciaal voor jou een aantal initiatieven op een rijtje gezet. Zit er een initiatief tussen dat jou aanspreekt? Aarzel dan niet en schrijf je in!

15 Maart


OBS De Boomhut: 8:00 – 12:00
Bij OBS De Boomhut wordt er een verkeersplein gerealiseerd.

Stichting Welzijn Ouderen Arnhem: 10:00 – 15:00
Tuin opknappen, plantjes in de bakken poten, tuinmeubilair opknappen, beitsen, onkruid uit de tuin verwijderen, terras schoonmaken.

16 Maart


Imkervereniging Arnhem: 10:00 – 12:00
Bloeiend perceel bij de Nieuwe Kerk. Voor deze klus wordt gevraagd om vrijwilligers die graag hun handen uit de mouwen steken in de buitenlucht.

Scouting Aerendheem: 10:00 – 18:00
Blokhut Konnamper opknappen. Samen met de buren en nieuwe enthousiaste ouders van de scouts gaan ze de blokhut een benodigde opknapbeurt geven.

Stichting Moes Arnhem: 9:00 – 12:00
Bijtjes in de Beeldhouwer. Op zaterdagochtend gaan ze verder aan de slag met het vergroenen van de Beeldhouwerstraat en de ruimte rondom het historische Portiershuisje van MOES.

Natuurlijk worden er nog veel meer initiatieven georganiseerd. Ga naar www.nldoet.nl om deze te bekijken! Vind jij het leuk om zelf een initiatief te organiseren? Dat kan natuurlijk ook. Tezamen met jouw vriendengroep of community kun jij een verschil maken en een dag in de huid kruipen van een vrijwilliger!