De temperaturen lopen op en de zon laat zich steeds vaker zien. De zomer is begonnen en dat geeft de stad net iets extra’s. In House of Arnhem kun jij genieten van een heerlijk terras op het dak en profiteer jij van alles wat Arnhem te bieden heeft. En dat is veel. We hebben een paar activiteiten voor je op een rijtje gezet.

De natuur in
Voordeel van wonen in Arnhem is dat er ontzettend veel mooie natuurgebieden en -parken in de omgeving zijn. Bekendste park is natuurlijk Nationaal Park De Hoge Veluwe. Iets minder bekend, maar daarom niet minder aantrekkelijk is Park Sonsbeek. Heerlijk park om te relaxen en te genieten van het mooie weer. Ruimte zat om met een kleedje een plekje op te eisen om bijvoorbeeld te picknicken. Ook worden er in het park regelmatig evenementen georganiseerd. Bijvoorbeeld muziekfestival Park Open 2022 dat vanaf 26 juni 4 zondagen lang wordt gehouden. Op de Ronde Weide geniet je van drankjes en heerlijke deuntjes.

Strand Zuid
Echte verkoeling vind je bij het water. Gelukkig hoef je daarvoor niet naar de kust, want in Arnhem zijn ook stadsstranden te vinden. Strand Zuid is zo’n stadsstrand. Hier kan je een duik nemen in rivier De Rijn, relaxen in het zand en ‘s avonds romantisch verzamelen rond een vuurkorf.

Rooftop bar 
Of zoek de hoogte op. Vanaf een dakterras heb jij uitstekend uitzicht over de stad. Neem de rooftop bar van Hotel Haarhuis tegenover het centraal station. Kleine tip: specialiteit van het huis zijn de cocktails. Bij BLOU kijk je uit over de prachtige binnenstad van Arnhem. Ook hier kun je genieten van cocktails, maar daarnaast zijn de oesters zeker het proberen waard. Geen fan? De typische Hollandse bitterbal is ook niet verkeerd.

En natuurlijk kan je voor een hapje en een drankje ook de binnenstad van Arnhem induiken. Hier zijn genoeg pleintjes met gezellige terrasjes te vinden. Laat de zomer maar komen!